Rubja lettem

Pastrami szendvics Franciásan

2018. július 16. - Rubja lettem

88b08f70-4717-43a7-a065-144389fccbd8.jpeg

Hozzájutottam egy gyönyörű marha bélszínhez, a szendvicsek szerelmese vagyok, ezért nem volt kérdéses a hús sorsa. Rozmaringos, dijoni mustáros pácot készítettem. Itthoni körülmények között egy sajátos Sous Vide módszerem van. Ez jelen esetben úgy nézett ki, hogy a pácolt hús légmentes zacskóba került, majd egy nagyobb jénai tálat tele töltöttem vízzel. A villany sütőt 55 celsiusra állítottam, betettem a vizes edényt benne a hússal és 3 órán keresztül bent hagytam. 

3 óra elteltével kivettem a bélszínt és forró grillbe tettem ( nagyjából 300 fokos volt a grill ). Ha steakről van szó én a Rare mellett teszem le a voksom. Szerintem a jól átsütött marha már hulla gyalázás kategória. Most azonban medium húsra volt szükségem mert jobb dolgozni vele egy szendvics esetében. 5 percig volt a grillben a hús.

43624271-93d9-4d19-9243-f6eab77d8f3c.jpeg

Ezután pihentettem egy picit a húst, majd vékony szeletekre vágtam. Félbevágtam egy bagettet, picit megkentem Dijoni mustáros vajjal, tettem bele paradicsomot és salátát aztán a húst. Majd Camembert sajt szeletekkel takartam le a szendvicset. Ennyit nem vártam még szendvicsre de nagyon megérte.

27306440-c611-4410-b66e-b19ce726a52c.jpeg 

A bejegyzés trackback címe:

https://rubjalettem.blog.hu/api/trackback/id/tr7814115853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

martineden 2018.07.16. 19:06:50

Nyami.Ha maradt belole, kuldjed gyorspostaval!Koszi.DDD
süti beállítások módosítása